Maria Papasteriadi

Maria Papasteriadi

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 11:58

Τα Top Update του Instagram  

 

Το Instagram το τελευταίο διάστημα κάνει συνεχώς βήματα προς την εξέλιξη. Μας βομβαρδίζει με νέες δυνατότητες και εξελιγμένες λειτουργίες και αυτό σίγουρα μας αρέσει!

 

1.     Πρώτα πρώτα θα ξεκινήσω με τα νέα stickers που δεν είναι άλλα από τα sticker με hashtag!

Πλέον σας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας sticker που θα είναι το δικό σας hashtag! Για εσάς τους λάτρεις των hashtag είναι κάτι φανταστικό! Επίσης μπορείτε να προσθέσετε στην ιστορία σας το “Hashtag stickers” 

 

2.    Το επόμενο που πρέπει να αναφέρω είναι τα φίλτρα selfie

Ένα χαρακτηριστικό εμπνευσμένο από το Snapchat (για όλους εσάς τους λάτρεις του snapchat)! Θα βρείτε φίλτρα όπως η λουλουδένια κορόνα, γυαλιά, αυτάκια από ζωα και άλλα ψαγμένα φίλτρα. Θα τα βρείτε όλα στο instagram story και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε από την μπροστινή ή την πίσω κάμερα.

3.     Η «Επανάληψη»

Εάν σας αρέσει το boomerang θα σας αρέσει σίγουρα και η εξέλιξη του! Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να βγάζουν ένα βίντεο με την κάμερα της εφαρμογής και, στη συνέχεια, να το αναπαράγουν μόνο σε "λειτουργία επανάληψης". Μπορείτε να παρακολουθήσετε μια μπαλιά που ρίξατε στο μπάσκετ για να μεγεθύνετε στα χέρια σας για παράδειγμα. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει εντυπωσιακές ψευδαισθήσεις που θα τραβήξουν αμέσως το ενδιαφέρον των χρηστών.

4.     Συλλογές Instagram

Αυτό, τώρα, είναι καθαρά ένα χαρακτηριστικό που μπορούν να επωφεληθούν οι χρήστες. Η λειτουργία των συλλογών επιτρέπει στους χρήστες να οργανώνουν αποθηκευμένες δημοσιεύσεις σε διαφορετικές, συλλογές. Αυτές είναι ομάδες δημοσιεύσεων που οι χρήστες μπορούν να οργανώσουν το αποθηκευμένο περιεχόμενο τους, οπότε είναι πιο εύκολο να τις αποθηκεύσετε και να τις ξαναδείτε ανά πάσα στιγμή.

5.    Πλέον και χωρίς την εφαρμογή

Το Instagram αναπτύσσετε πολύ πολύ γρήγορα! Μια νέα στρατηγική λοιπόν του Instagram είναι να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε χωρίς να χρειάζεται να έχετε κατεβάσει την εφαρμογή.

Είτε λόγω έλλειψης χώρου στη συσκευή σας είτε λόγω του ότι δεν επιθυμείτε να την γεμίζετε με εφαρμογές πλέον μπορείτε να έχετε μια πλήρη χρήση του Instagram μέσω του κινητού σας τηλεφώνου απλά μπαίνοντας στο instagram.com.

Το Instagram επεκτείνει τις δυνατότητες διαφήμισης

Αυτή τη στιγμή το instagram έχει πάνω από 700 εκατομμύρια χρήστες!

Οι ιστορίες έχουν 200 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες οι οποίοι περιμένουν να δεχτούν τις διαφημίσεις σας.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οι επιχειρήσεις έχουν συσσωρευτεί στο Instagram για τους εξής λόγους: αναπτύσσεται ταχύτατα, έχει υψηλό βαθμό ενδιαφέροντος καθώς και υψηλό ρυθμό μετατροπής κοινού. Ο ανταγωνισμός μπορεί να αυξήσει το κόστος των διαφημίσεων και μπορεί να δυσκολέψει την προσοχή των χρηστών. Αυτό που αποδυναμώνει είναι ότι το περιεχόμενό σας πρέπει να είναι εξαιρετικά φανταστικό κάθε φορά και η χρήση κατακερματισμένου κοινού για διαφημίσεις Instagram μπορεί να σας βοηθήσει να δώσετε κάποια δύναμη έναντι των ανταγωνιστών σας.

 

 

 

 

 

Πριν λίγο καιρό το Facebook ανακοίνωσε το Facebook Live, μια δυνατότητα που δίνεται στους χρήστες να προβάλουν ζωντανό βίντεο εκείνη τη στιγμή στους φίλους τους. Τώρα πια το Facebook έχει κάνει περισσότερα βήματα μπροστά.

1- Βελτίωση του Ads Manager

Μια δυνατότητα που δίνει στους επαγγελματίες χρήστες που χρησιμοποιούν το Ads Manager για διαφήμιση μέσω του Facebook. Το Facebook κάνει τα προβλεπόμενα ημερήσια αποτελέσματα ακόμα πιο προφανή σε μια διαφήμιση που θα προβάλει ο χρήστης. Ο πίνακας εργαλείων επανασχεδιάστηκε και παρέχει πλέον μια πιο ενημερωμένη διεπαφή που παρέχει λεπτομερείς μετρήσεις η οποία συμβάλει στην ερμηνεία των διακυμάνσεων της καμπάνιας. Το νέο εργαλείο θα σας βοηθήσει να ερμηνεύσετε εάν το αλληλεπικαλυπτόμενο κοινό μεταξύ των συνόλων διαφημίσεων μπορεί να επηρεάσει τις δαπάνες σας και τον κορεσμό του κοινού.

2- Βελτίωση κάμερας

Ένα άκρως ενδιαφέρον πρόσθετο για τους λάτρεις της φωτογραφίας είναι η κάμερα και οι νέες δυνατότητες της. Πολύ απλά ανοίγοντας την κάμερα σας που βρίσκεται πάνω αριστερά ή κάνοντας «σκρολ» την αρχική σας προς τα δεξιά εμφανίζεται ή κάμερα. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά φίλτρα καθώς επίσης με φίλτρα που έχουν να κάνουν με ταινίες, όπως το Despicable me 3, Guardians of the Galaxy Vol. 2, Power Rangers, Smurfs: The Lost Village and Wonder Woman.

Είναι τέλειο για όλους εμάς που αγαπάμε τις φωτογραφίες! Αυτό που μένει είναι να δούμε και πως θα χρησιμοποιηθεί από εταιρείες.

3- Αλλαγές στο Messenger

Θα έχετε παρατηρήσει πως πλέον στο Messenger έχουν προστεθεί αντιδράσεις σε κάθε μήνα που λαμβάνετε. Έτσι με πανεύκολο τρόπο μπορείτε να απαντάτε σε φίλους ακόμη κι αν πρόκειται για μια ομαδική συνομιλία. Η επικοινωνία γίνεται παιχνίδι!

Επίσης θα λαμβάνεται και μια ειδοποίηση η οποία θα σας ενημερώνει για το ποιος και τον τρόπο που αντέδρασε στο μήνυμα σας. Extra Tip! Μπορείτε να αναφερθείτε σε κάποιον συγκεκριμένο φίλο σας (όταν πρόκειται για ομαδική συνομιλία) απλά πληκτρολογώντας το “@” και το όνομα του.

4- Χρήση τοποθεσίας στο Messenger 

Άλλο ένα χρήσιμο εργαλείο είναι το location στην εφαρμογή του Facebook Messenger. Στις 27 Μαρτίου το Facebook παρουσίασε μια προσωρινή Live τοποθεσία που μπορείτε να στέλνετε μέσα στο messenger και να ενημερώνετε τους φίλους σας για το που βρίσκεστε την κάθε στιγμή.

Αυτό μπορεί να σας φανεί χρήσιμο εάν έχετε αργήσει σε κάποιο ραντεβού, εάν προσπαθείτε να βρείτε κάποιον φίλο που έχετε χαθεί από λάθος συνεννόηση ή σε περίπτωση που βρίσκεστε σε κίνδυνο. Για να στείλετε το Live location, πατήστε στο εικονίδιο location ή πατήστε στο εικονίδιο more και στη συνέχεια επιλέξτε Location. Αρχικά θα εμφανιστεί ο χάρτης και έπειτα μια μπλε μπάρα όπου μπορείτε να επιλέξετε να σώσετε την τοποθεσία σας. Επίσης υπάρχει δυνατότητα να το στείλετε στους φίλους σας, έτσι για 60 θα έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας. Και κάτι ακόμα πιο χρήσιμο σε περίπτωση που κάποιος φίλος σας επίσης κοινοποιήσει την τοποθεσία του θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε το χρόνο που χρειάζεται μέχρι να τον φτάσω (με χρήση αυτοκινήτου. Φυσικά μπορείτε να κλείσετε το share οποιαδήποτε στιγμή.

5- Live Video 

Live stream από τον υπολογιστή σας! Στις 22 Μαρτίου το facebook ανακοίνωσε το Live video. Πλέον το Live video μπορεί να πραγματοποιηθεί και από σταθερό υπολογιστή.

Όπως έδειξε το Facebook, μια σταθερή ρύθμιση της φωτογραφικής μηχανής μπορεί να είναι χρήσιμη για πολλούς τύπους εκπομπών του Facebook Live - από το Q & As έως το vlogs σε tutorials. Εάν συνεργάζεστε με bloggers, αυτή η γνώση μπορεί να είναι χρήσιμη. Ελπίζουμε το άρθρο να ήταν χρήσιμο και να απολαύσετε τις αλλαγές.