Το Adobe Flash στα τελευταία του... με την βοήθεια της Google

Το Adobe Flash, το πιο μισητό πρόγραμμα στον πλανήτη, πεθαίνει οριστικά… Ουσιαστικά, είναι εδώ και χρόνια που βρίσκεται στα τελευταία του αλλά χθες έλαβε το τελειωτικό του χτύπημα.

kill flash

Η Google επισήμως «σκοτώνει» τις διαφημίσεις με Flash. Από την 1η Σεπτεμβρίου, όλες οι διαφημίσεις που χρησιμοποιούν την τεχνολογία θα απαιτεί ο χρήστης να κάνει κλικ για να ξεκινήσει η διάδραση, αλλιώς θα παραμένει ανενεργό. Μια νέα ρύθμιση, ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο Chrome βελτιστοποιεί αυτόματα τα plugins για εξοικονόμηση ενέργειας της μπαταρίας και χρήση της CPU που στοχεύουν ειδικά στο αυτόματο ξεκίνημα των διαφήμισεων.

Η αλλαγή παρουσιάστηκε ως ότι το Google AdWords καθιστά πλέον δυνατό να μετατρέψει αυτόματα τις Flash διαφημίσεις σε HTML5 ( Let AdWords automatically convert Flash to HTML5 for you ), ως μια φιλικότερη και ασφαλέστερη μορφή για αναπαραγωγή.

Τον τελευταίο καιρό, η υποστήριξη των προγραμμάτων περιήγησης για τις σύγχρονες μορφές, όπως βίντεο HTML5, έχουν γίνει επιτέλους αρκετά διαδεδομένη για να μπορεί η Googleνα κάνει μια τέτοια κίνηση. Η πλειοψηφία των χρηστών είναι σε θέση να ξεφορτωθεί το Flash ήδη, αν και ο χρόνος του θανάτου δεν μπορεί πραγματικά να ονομαστεί μέχρι να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν οι πάροχοι streamingυπηρεσιών - αλλά αυτό είναι ήδη στον ορίζοντα για πολλούς.

Το μισητό λογισμικό μαστίζεται από προβλήματα κατά τη διάρκεια των ετών που κυμαίνεται από κακή απόδοση σε μαζικές, επαναλαμβανόμενες τρύπες ασφαλείας. Ήρθε η ώρα για να το αποχωριστούμε πλέον.

Ο Chrome θα ενημερωθεί αυτόματα στην έκδοση 42 σήμερα, το οποίο θα λανσάρει την προεπιλεγμένη ρύθμιση για flash  “ detect and run important plugin content ” ως απενεργοποιημένη.