Το Joomla 3.4 είναι διαθέσιμο

Το γνωστό σε όλους μας CMS Joomla ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία της τελευταία του έκδοση 3.4.0 με την υποστήριξη του Joomla! Project και της Production Leadership Team.

Σύμφωνα με τις τελευταίες στρατηγικές που ακολουθεί η ομάδα του Joomla, όπου δίνει έμφαση στην συνεχή υποστήριξη του CMS με μικρότερα διαστήματα μεταξύ των αναβαθμίσεων του, σκοπό έχει να εδραιώσει την ύπαρξη του λαμβάνοντας συνεχή ανάπτυξη στα τελευταία δεδομένα της εποχής.

 

ΝΕΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ JOOMLA 3.4 

Η νέα έκδοση 3.4 εστιάζει σε 5 κύρια νέα χαρακτηριστικά, όπου η βασική ιδέα αυτής έκδοσης δεν είναι να επεκτείνει το Joomla, αλλά να αρχίσει η μετάβαση στο νέο κύκλο κυκλοφορίας όπου παρέχονται βασικές βελτιώσεις στο πακέτο του Joomla.

#1. Αφαίρεση του Component Weblinks

Μέχρι τώρα σε μια καθαρή εγκατάσταση του Joomla υπήρχαν διάφορα component τα οποία ήταν προεγκατεστημένα. Ένα από αυτά ήταν το Weblinks το οποίο από εδώ και μπρος δεν θα υπάρχει στο πακέτο εγκατάστασης . Η φιλοσοφία είναι η απλοποίηση των αρχείων εγκατάστασης και κατ’ επέκταση του core.

Σε περίπτωση πάντως που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο component θα υπάρχει δωρεάν για download στο Extension Directory.

#2. Επεξεργασία των Module από το Front-end

Όπως λέει και ο τίτλος προστίθεται η λειτουργία της επεξεργασίας των module από το Front End του site. Ιδιαίτερα χρηστική λειτουργία αφού πάντα η κατανόηση και ρύθμιση των module με τον καλύτερο τρόπο ήταν πάντα σπαζοκεφαλιά ειδικά για τους λιγότερο εξοικειωμένους με την πλατφόρμα.

Από την έκδοση 3.2 θα είχατε παρατηρήσει ένα μικρό εικονίδιο Edit αν είχατε κάνει login στο Front-End το οποίο σας έκανε Link απ’ ευθείας στο διαχειριστικό του αντίστοιχου module. Στην έκδοση 3.4 θα μπορείτε να επεξεργαστείτε το Module χωρίς να χρειάζεται να μπείτε στο διαχειριστικό. Επίσης με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μην δώσετε πρόσβαση στο διαχειριστικό σε χρήστες που χρειάζεται να επεξεργάζονται συγκεκριμένα module.

#3. Composer Integration

Αυτή η δυνατότητα αφορά πιο πολύ τους προγραμματιστές όπου θα την εκτιμήσουν ιδιαίτερα . O composer αποτελεί έναν package manager για PHP. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Σημαίνει ότι ο Composer καθιστά ευκολότερο να ενσωματωθούν εξωτερικές βιβλιοθήκες σε Joomla.

Ο Composer είναι ένα πραγματικά δημοφιλές προϊόν που χρησιμοποιείται ευρέως στην κοινότητα της PHP. Μπορείτε να βρείτε μια λίστα με όλες τις βιβλιοθήκες που υποστηρίζει στο Packagist.org.

#4. Όχι άλλο Captcha..

Οι άνθρωποι μισούν τα CAPTCHAs τα οποία είναι συχνά μπερδεμένα και δύσκολα στη χρήση. Πλέον, τα παραδοσιακά captchas βοηθουν να σας προστατεύσει από οποιοδήποτε spam.

Tο 2014, η Google παρουσίασε αυτό που αποκάλεσε no CAPTCHA. Αυτό καθιστά τα CAPTCHAs πολύ εύκολα στη χρήση και διευκολύνουν πολύ την πλοήγηση ενώ παράλληλα προστατεύουν με τον καλύτερο δυνατό από bot.

# 5. Ασφαλέστερο upload αρχείων

Οι κακόβουλες προσθήκες αρχείων είναι ένας από τους πιο κοινούς τρόπους για να χακάρει κάποιος ένα site. Το Joomla 3.4 έχει τώρα "UploadShield" κώδικα που μπορούν να ανιχνεύσουν τις κακόβουλες προσθήκες εξετάζοντας τα ονόματα και τα περιεχόμενα του αρχείου.

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι μια προσαρμογή και βελτίωση δανεισμένη από την δημοφιλή επέκταση Admin Tools.

#6. Άλλες βελτιώσεις του Joomla 3.4

-Τυποποίηση της core γλώσσας. Έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό η βασική γλώσσα του Joomla, όπου είναι τα Βρετανικά Αγγλικά. Μέχρι σήμερα, πολλές από τις μεταφράσεις ήταν ασυνεπής και στόχος της αλλαγής είναι η τυποποίηση όλων με βάση αυτό το νέο, επίσημο στυλ το οποίο θα βοηθήσει στην επέκταση όλων των υπόλοιπων γλώσσών.

-Νέο αρχείο .htaccess. Θα προστεθεί μόνο σε νέες εγκαταστάσεις. Αυξάνει την ασφάλεια απαγορεύοντας τις λίστες καταλόγων.

-Νέο αρχείο robots.txt. Θα προστεθεί μόνο σε νέες εγκαταστάσεις. Αυτή η ενημερωμένη έκδοση βελτιώνει το SEO αφού δεν θα μπλοκάρει τις μηχανές αναζήτησης από το indexing σε αρχεία πολυμέσων του Joomla.

 

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την ενότητα download , πατήστε εδώ.

 

ΕΣΠΑ