Η PHP 7 είναι διαθέσιμη και πιο αλλαγμένη από ποτέ

Για επτά συνεχόμενα χρόνια, η PHP είναι η τέταρτη πιο δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού στον κόσμο, που τροφοδοτεί περισσότερα από 200 εκατομμύρια ιστοσελίδες, με περισσότερο από το 81,7 τοις εκατό των δημόσιων δικτυακών τόπων αξιοποιώντας την PHP από πλευρά Server.

Η PHP έκανε ένα τεράστιο άλμα στο μέλλον αυτή την εβδομάδα με την πρώτη μεγάλη αλλαγή στη γλώσσα από το 2004, όταν η έκδοση 5.0 κυκλοφόρησε.

Το κύριο χαρακτηριστικό της PHP 7 είναι η μεγάλη βελτίωση στην απόδοση, με έως και τρεις φορές καλύτερη απόδοση από ό,τι τρέχει η έκδοση 5.6 με γνώμονα το WordPress στα benchmarks.

Πηγή: zend.com

Διαθέτει επίσης άλλες μικρότερες αλλαγές, όπως η σημαντικά μειωμένη χρήση μνήμης, τα Return type declarations, ο spaceship operator και πολλά άλλα.

Η PHP 7 περιέχει μια σειρά από ριζοσπαστικές αλλαγές, όπως η αφαίρεση της PHP safe mode, τα magic quotes, καθώς και μια σειρά από δεσμευμένες λέξεις-κλειδιά.

Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές Web όπως το WordPress θα χρειαστούν επανασχεδιασμό, ώστε να είναι έτοιμες για την προσαρμογή τους στην PHP 7.

Ενώ η PHP 7 είναι πλέον διαθέσιμη, είναι πιθανό να χρειαστεί αρκετός καιρός για να υιοθετηθεί ευρέως στις Web κοινωνίες. Οι Web εφαρμογές, ιδίως στο πλαίσιο της επιχείρησης, έχουν την τάση να χρειαστούν αρκετά χρόνια για την αναβάθμιση σε νέες εκδόσεις της πλατφόρμας.

Αυτό που πολλοί προγραμματιστές Web ελπίζουν, ωστόσο, είναι ότι οι βελτιώσεις στην απόδοση να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να τους δελεάσει για την αναβάθμιση όσο το δυνατόν νωρίτερα.

PHP 7 [PHP.net]